Music makes you stronger

Ik hou zelf erg van muziek en als ik in mijn foto albums terug kijk zit dit er al van jongs af aan in. Op 5 jarige leeftijd waren kinderen voor kinderen en ik onafscheidelijk en toen ik wat ouder was had ik een obsessie voor de muziek van Michael Jackson.

Wat het is met muziek, het maakt me weer vrolijk, of als ik verdrietig ben kan ik steun vinden in muziek. Geen verder uitleg is nodig, wij begrijpen elkaar altijd. Mijn favoriete nummers luister ik graag honderd keer achter elkaar omdat ik me ook graag laat mee slepen in een extreem goed nummer.

Het mooie is dat iedereen daarin zijn eigen smaak heeft en zijn eigen gevoel bij heeft. Muziek maakt bij iedereen emoties los of laat emoties versterken. Dit werkt ook voor sportprestaties. Ik kan me nog goed herinneren dat ik op een atletiekwedstrijd de 1000 meter aan het rennen was toen mijn favoriete nummer door de speakers draaide waardoor ik een persoonlijk record liep met maar liefst 5 seconden.

Positieve nummers met een duidelijke beat, pop-achtige songs werken voor mij fantastisch. Ik gebruik spotify om playlisten te maken, het is echt super handig om de nieuwste muziek ge-update te krijgen en je hebt er zelfs kant-en klare playlisten voor workouts op staan. Ik gebruik muziek om harder en verder te gaan tijdens mijn eigen workout maar ook gebruik ik muziek bij het geven van groepslessen. Muziek is juist een van de redenen waarom ik groepslessen zo leuk en motiverend vind. Het zet mensen meteen in beweging, het zet hun gedachten uit en kunnen zich richten op zichzelf en op de bewegingen.

Kijk maar even naar volgend filmpje https://www.youtube.com/watch?v=QbdT3J2H1tA

Wat voor gevoel maakt het bij je los? Krijg je net als ik een grote glimlach op je gezicht en heb je ook zin om te bewegen? De muziek is bepalend voor het gevoel wat je krijgt bij de workout, als in dit filmpje de muziek onder zou zitten die past bij de tijd van toen zou je gevoel waarschijnlijk anders zijn.

Ieder type genre muziek past ook bij een andere soort workout. Moet je echt een sportprestatie leveren en moet je tot het maximale gaan? Dan kan het goed zijn dat muziek met een hardere beat en drums beter bij dat moment passen. Ben je diep gegaan en ben toe aan een hele relaxte cooldown? Zoek dan een nummer uit waar je rustig van wordt.

Laat muziek een onderdeel zijn van je training en laat het een voordeel zijn als je het mentaal of fysiek zwaar hebt.

Wat is jouw favoriete workout muziek? Laat hier een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bel mij terug

Voor snel antwoord op al je vragen.

MJ Personal Training