20 tips hoe jij blijft sporten

Ken je dat gevoel? Dat je vakantie voorbij is, weer aan het werk bent en de sleur er meteen weer in zit? Je weet dat sporten moet, dat je na je workout je altijd beter voelt, je kleren beter zitten als je regelmatig sport…maar ohhh je motivatie is ergens weggezakt tot aan je kleine teen.

Daarom 20 tips hoe jij blijft sporten! Gebruik ze in je voordeel (deze tips zijn ook te gebruiken voor de ‘ik-heb-nog-nooit-iets-aan-sport-gedaan-types’).

1. Stop niet met sporten. Het klinkt misschien veel te makkelijk, maar een periode niet sporten is funest voor je sportritme en die denkbeeldige drempel die je voor jezelf creëert wordt met de week groter. Gewoon niet doen dus.

Mocht nr 1. nou geen zoden aan de dijk zetten, heb ik nog 19 andere tips voor je.

2. Zet een nieuw doel voor jezelf neer. Een doel zorgt voor vastberadenheid en motivatie om te blijven sporten. Dit kan fysiek zijn zoals afvallen of juist aankomen, maar denk ook aan het behalen van sportieve prestaties, meedoen aan een hardloopwedstrijd of aan een survival run. Doelen stel je voor jezelf dus zoek iets uit waar jij gelukkig van wordt.

3. Ga een sport/ activiteit doen die je leuk vind. Sporten is niet saai, het is maar net wat je er zelf van maakt. Blijf variëren in je trainingen, gebruik verschillende trainingsmaterialen en probeer verschillende soorten stijlen van trainingen uit. Wordt  je hier ook niet blij van ga dan kijken buiten de sportschool, denk aan hardlopen, bootcamp, yoga, een teamsport, zwemmen etc. Als jij er maar blij van wordt!

4. Zoek een sportmaatje. Zoek een vriend/vriendin die ook graag wilt gaan sporten en ga samen. Samen sporten is echt leuker! Help en motiveer elkaar door de training heen, en ondertussen ben je mooi meteen op de hoogte van elkaars roddels.

5. In – Your – Face. Zoek een foto van jezelf waar je het meest trots bent op je fysieke uiterlijk en zet deze als achtergrond foto op je telefoon. Iedere keer als je dan naar je telefoon kijkt, en laten we zeggen dat dat ongeveer op 550 keer per dag gebeurd, motiveer je jezelf met je eigen goddelijke lijf.

6. Koop nieuwe sportkleren. Het helpt wel als het een beetje trendy en kleurrijk is. Je wilt deze kleren dan namelijk heel graag aan en showen in de sportschool. Felle kleuren zorgen er voor dat je energie krijgt en positief bent.

7. Zelfreflectie. Hoe ging afgelopen jaar? Was je tevreden deze zomer? Zo ja, waarom wel en zo nee waarom niet? Was je in shape? Wat heb je ervoor gedaan? Het gevoel wat over ons heen komt als we niet tevreden zijn met onszelf is een van de belangrijkste motivatiefactoren. Schrijf dat gevoel op, lees het  op momenten wanneer je geen zin hebt om te sporten. Je wilt toch zeker niet terug naar dat gevoel?

8. Instagram. Laat je inspireren door mij (@marigje_mj) en alle andere #fitdutchies en wordt lid van de #fitfam. Iedere keer als je weer je workout hebt gedaan post je een een #selfie en laat je je enorme #gains zien in de camera. Je ontvangt veel likes voor je inzet en dat zorgt ervoor dat jij het liefst weer vandaag dan morgen voor de spiegel in de gym staat.

9. Stok achter de deur. Dit kun je op 2 manieren doen. 1. Je huurt iemand in die jouw stok achter de deur gaat zijn en verstand heeft van trainen. 2. Als je denkt dat je het zelf kunt, maak dan een trainingsplan. Er is niks doellozer dan zonder een plan naar je gym gaan, zonde van je tijd. We weten allemaal dat je niet verder komt dan een loopband en crunches op een matje. Zorg ervoor dat de tijd die je in de gym bent efficiënt benut, zodat je en resultaten boekt en tijd over hebt voor andere leuke dingen.

10. Creëer een whatsapp groep met al je sportieve vrienden en vriendinnen. Zoek mensen uit die je enthousiasme in de sportschool waarderen en jou ook inspireren om door te blijven gaan. Vermeld elkaar wat je vandaag hebt gedaan in de sportschool en hoe fijn de spierpijn de volgende dag is. Een paar weken later zitten jullie allemaal gezellig te lunchen onder het genot van een quinoa-salade.

11. Zoek een sportomgeving die je inspireert. Dit kan zijn bij een sportschool, maar denk ook aan outdoor locaties zoals het park of het bos. Waar voel jij je prettig en krijg je energie om te sporten? Het is ook goed om trainingslocaties af te wisselen, variatie zorgt voor energie en nieuwe prikkels.

12.  Like mijn facebook pagina. Je ziet me af en toe, maar niet stalkmatig, een leuk motiverend berichtje posten en zo nu en dan kun je ook nog eens personal training winnen! Liken dus –>  MJ Personal Training.

13. Maak progressie foto’s. Dit worden ook wel #Selfies genoemd. Maak foto’s van jezelf, voor de spiegel het liefst in zwembroek of bikini. Ja, je mag ze voor jezelf houden, graag zelfs. Als je dit iedere 2 maanden doet dan zie je wat het met je lijf doet als je sport en een gezonde levenstijl nastreeft. Stop met jezelf te vaak wegen op de weegschaal, spieren wegen nog steeds meer dan vet.

14. Koop een agenda. Het weekend is een ideaal moment om tot rust te komen indeling te geven aan de komende week. Plan je werkmomenten in, je sociale verplichtingen en je sportmomenten. Oh ja wil je resultaat boeken plan dan meteen 3 sportmomenten in. Dank u wel.

15. Maak een work-out play list. Muziek geeft je energie en kan je in een bepaalde trance brengen. Zoek nummers out met een lekkere beat, nummers waar jij je goed bij voelt en in beweging van wilt komen. Oortjes in en gas erop!

16. Zeg eens nee. Probeert iets of iemand tussen jou en je workout-tijd in te komen? Laat het niet gebeuren! Nee is het  voornaamste woordje dat we waarschijnlijk te weinig gebruiken. Kies voor jezelf, kies voor jouw gezondheid, jouw doelen.

17. Zorg voor een back-up plan. Heeft het lot het zo slecht  met je getroffen dat je echt niet kon gaan sporten dan zijn er 2 opties. Optie 1: Je doet je workout alsnog dezelfde dag, maar dan later. Is de gym dan dicht? Zorg dan dat je oefeningen hebt waarbij je alleen je eigen lichaam voor nodig hebt zodat je altijd thuis nog oefeningen kunt doen. Optie 2. Je plant met jezelf een ander moment voor je workout voor dezelfde week. Geen back-up plan betekent dat je een workout skipt, betekent dat je verzaakt om de beste versie van jezelf te worden.

18. Gebruik de uit-knop van de t.v. Hoe verslavend zijn al die series? Heb je heel netflix al bekeken? Gewoon niet aan beginnen, het is verschrikkelijk tijdrovend en naast een luie kont schiet je er verder niet veel mee op. Zet die tv uit en het liefst laat hem uit. Wauwww zeeën van tijd. Wat kun je allemaal wel niet doen met die tijd? Jaaa sporten! gogogogogo

19. Ga voor de langetermijn. Hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol gehalte, een te hoog vetpercentage zijn o.a. de oorzaken voor hart- en vaatziekten. Vraagje, hoe zie jij jezelf het liefst over 30 jaar? Gezond en wel? Genietend van het leven? Vol energie? INVESTEER IN JE LICHAAM! Maak jezelf sterker, fitter en gezonder. En quess what…daar zou je toch echt voor moeten sporten.

20. Hulp om de hoek. Als je na het lezen van deze 19 tips nog steeds op de bank zit ga je naar contact op deze website, vul je je gegevens in en wacht je met je telefoon in je hand tot ik bel om een afspraak met je te maken. Ik zal je dan eerlijk vertellen dat luiheid een slechte eigenschap is en het geen tijd hebben het slechtste excuus ooit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bel mij terug

Voor snel antwoord op al je vragen.

MJ Personal Training