Vitaliteit

Stel jezelf de volgende vraag en schrijf de eerste drie dingen op die in je opkomen.

 Wat betekent vitaal zijn voor jou?

Als ik mezelf die vraag stel zijn kom ik voor mijzelf op de volgende antwoorden:

  • Dat ik dagelijks alles wat ik wil en moet doen ook kan doen zonder daarbij fysieke ongemakken te ervaren. -Dit betekent voor mij 4 x per dag 20 minuten fietsen van en naar mijn werk, per dag zo’n 5-6 personal trainingssessies geven en iedere dag daarbij een groepsles draaien.
  • Dagelijks wil ik me vol energie voelen en met passie mijn werk kunnen uitvoeren. –Dit betekent voor mij dat ik, ongeacht hoe druk ik ook ben, iedere klant of groep 100% van mijn energie kunnen geven. Met passie, vuur en toewijding mensen helpen hun doelen te behalen en plezier te laten beleven aan het sporten.
  • Dat ik genoeg energie overhoud aan het einde van de dag voor de leuke dingen.- Naast dat ik werk heel belangrijk en leuk vind, is het geluk vinden in mijn eigen leven nog belangrijker. Dit betekent voor mij dat ik in het moment kan leven en kan genieten van de leuke dingen zonder steeds na te denken wat allemaal nog gedaan moet worden of met mijn hoofd nog bij mijn werk hang.

Vitaal zijn heeft voor iedereen een andere betekenis en is ook voor iedereen een steeds veranderlijk iets is. Ik denk dat het goed is om hierbij stil te staan. Wat is voor jou belangrijk in het leven en nog veel belangrijker wat ga je eraan doen om wat voor jou belangrijk is te blijven nastreven?

Als ik kijk naar mijn werk en op de plekken waar ik mijn werk doe komen veel mensen binnen met de doelstelling in de trant van ‘ik wil graag afvallen’, ‘ik wil graag gespierder worden’ of ‘ik wil graag gezonder gaan leven’. Wanneer ik dieper ga graven waarom ze dit willen komen er pas antwoorden als:’ik voel me futloos’, ‘ik ben ‘s avonds altijd moe’, ‘ik heb moeite met de trap op lopen’ of ‘vroeger voelde ik me beter’. Die trigger die mensen uiteindelijk naar mij toe leiden vind ik zo  interessant! Dat betekent dat ik uiteindelijk echt een bijdrage kan leveren aan iemands welzijn!

Persoonlijk zeggen mij de getallen op de weegschaal, of de aantal kilo’s die je weg kan drukken niks. Wel vind ik het interessant om te weten waarom je sport en of dit ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan je dagelijkse leven. Krijg je er meer zelfvertrouwen door of merk je dat je meer energie overhoudt aan het einde van de dag? Ik stel mijzelf regelmatig de vraag of ik me goed voel. Voel ik mij fysiek in orde, is mijn conditie op het niveau dat het moet zijn voor mijn dagelijkse bezigheden en heb ik overdag voldoende energie? Doe ik de dingen nog steeds met passie en houd ik daarnaast ook nog energie over voor de leuke dingen in het leven? Het is echt oké als het antwoord op deze vragen niet altijd een volmondige ja is. Het leven overkomt je, maar ik ben er wel van overtuigd dat door voldoende te bewegen en de juiste trainingen te doen op het juiste moment van grote invloed is op je vitaliteit.

Sporten omdat het bijdraagt aan je vitaliteit, je goed voelen zodat je meer kan halen uit je dagelijkse leven. Is dat niet waar het om draait? Niet meer gewichten wegdrukken voor de cijfers maar omdat het een mentale overwinning is en je meer zelfvertrouwen geeft. Dat het bijdraagt aan je welzijn kan ook betekenen dat je soms eens niet zwaar moet gaan trainen maar juist te richten op bewegingspatronen en het herstellen van energiesystemen en weefsel. Vraag jezelf af wat vitaliteit voor jou betekent, wat zijn je doelstellingen en koppel deze aan je sportmomenten. Verbeter de kwaliteit van je leven!

Viva la vida

Marigje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bel mij terug

Voor snel antwoord op al je vragen.

MJ Personal Training