Werkwijze

Een gezonde lifestyle bestaat uit een goede balans tussen trainen, voeding en voldoende rust. Wanneer één van deze drie uit balans is, kan dit al van invloed zijn op je energie, gemoedstoestand, gewicht, concentratievermogen en trainingsresultaten. Bij MJ Personal Training zul je stapje voor stapje gecoacht worden in deze 3 lifestyle-elementen, totdat deze helemaal zijn geïntegreerd in je dagelijkse manier van leven.

Training

Bij MJ Personal Training wordt gebruik gemaakt van een methode uit de trainingsleer ‘periodisering’. Periodisering betekent dat je in het toewerken naar een doel door verschillende fases heen moet gaan om dit doel zo goed mogelijk te bereiken. Deze fases zien er als volgt uit:

  1. Foundation fase: Hier wordt de basis gelegd voor een sterk en belastbaar lichaam. Er wordt aan de conditie, kracht, balans en flexibiliteit gewerkt. Door gevarieerde trainingen went jouw lichaam aan deze nieuwe lifestyle.
  2. Build fase: Na het creëren van een sterke basis, kunnen we het lichaam echt gaan belasten. Dit wordt met name gedaan door het verhogen van de omvang, zowel op krachtgebied als conditiegebied. Op deze manier wordt het metabolisme verhoogd.
  3. Burn fase: Doelen worden gerealiseerd in deze fase. Voeding, training en rust worden optimaal op elkaar afgestemd zodat resultaten echt zichtbaar worden.
  4. Boost fase: Rust en hersteltrainingen zijn hier essentieel. Je lichaam heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en moet re-setten, waarna nieuwe doelen opgesteld worden of doelen worden aangepast.

Voeding

Trainingsresultaten zullen sneller behaald worden wanneer er ook rekening wordt gehouden met het stukje voeding. Het lichaam heeft energie nodig om te trainen en te herstellen en daarbij  moeten we kijken naar een juiste verhouding van de koolhydraten, eiwitten en vetten. MJ Personal Training werkt samen met BenFit, een online diëtiste. Samen maken wij voedingsschema’s op maat waar normaal eten centraal staat en gezocht wordt naar een perfecte balans tussen voeding en sporten. Geen crashdieet, nooit meer jojo-en, een gezonde balans voor altijd!

Anders gaan eten is misschien nog wel moeilijker dan beginnen met trainen. Gun jezelf dus de tijd om andere eetgewoontes aan te meten.

Bel mij terug

Voor snel antwoord op al je vragen.

MJ Personal Training